PeaZip

PeaZip

Ocjena: Naša
  • Mogucnosti
  • Interfejs
  • Jednostavnost

PeaZip je otvorenog koda arhiver i fajl menadzer i naravno besplatan je.

PeaZip moze raspakovati vecinu formata arhiva i na Windows i Unix sistemima, od 7z, RAR, TAR i ZIP pa do eksperimentalnih arhiva kao PAQ/LPAQ, trenutno jedan od najmocnijih dostupnih kompresora.

Za kreiranje arhiva, PeaZip podrzava veliki raspon kompresija i standarda enkripcije, od najbrzih do onih najmocnijih, i dopusta vam da izvezete definicije poslova kao skripte da biste prevazisli razlicitosti izmedju GUI i konzolnih aplikacija, i dopusta da korisnik izabere najbolje od oba svijeta.

PeaZip ima mogucnost sigurnog brisanja, moze provjeriti fajl, i podrzava razlicite tipove jakih enkripcijskih standarda, opcionalno koristeci dva fakotara autentifikacije (lozinka i kljuc fajl) za povecanu sigurnost:

– 7Z AES256 enkripcija.
– ZIP WinZip AE enkripcija bazirana na AES256 (i ZipCrypto za kompatibilnost); moze dekriptovati PKZip AES enkripciju.
– FreeARC ARC: AES256, Blowfish, Twofish256 i Serpent256 – ovaj format je takodje sposoban da kreira zapise oporavka da bi zastitio podatke od ostecenja.
– PEA: AES256 EAX autetifikovana enkripcija.

?????? ? ????? ?? ?????????, ? ?????? ?????????? ????? ?????????? ????? Topodin, ??? ??????? YouTube ? ????? ???????? ?? ???????? ?????? ?????

Komentiraj i Ocjeni